UIT Festival Den Haag | UIT FESTIVAL DEN HAAG MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND
16045
post-template-default,single,single-post,postid-16045,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

UIT FESTIVAL DEN HAAG MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND

20 JUNI 2017 – O.A. IRIS HOND, I’M A SOULMAN, HARDE HANDEN (MET LOES LUCA), NACHTSCHADE, ENGE BUREN, RUNDFUNK, PERCOSSA & DE RÈGÂHS OP JUBILEUMEDITIE

Het UIT FESTIVAL DEN HAAG, de kick-off van het Haagse culturele seizoen, beleeft zijn 45e editie. Het festival duurt voor het eerst drie dagen: van vrijdagavond 1 september tot en met zondag 3 september aanstaande. De eerste namen zijn vandaag bekend gemaakt: o.a. IRIS HOND, I’M A SOULMAN, HARDE HANDEN (MET O.A. LOES LUCA), NACHTSCHADE, ENGE BUREN, TIM AKKERMAN, PERCOSSA, DE RÈGÂHS, RWMG en RUNDFUNK staan op het bomvolle, gratis programma. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. 

Vrijdag 1 september
De Cultuurankers (theaters, bibliotheken en musea in acht stadsdelen) houden op vrijdagavond 1 september open huis waarbij zowel talent uit de wijk als diverse bekende (Haagse) artiesten zich presenteren. Op het programma staan onder meer TIM AKKERMAN, DE RÈGÂHS en de urban talenten van RWMG, die allen in meerdere Cultuurankers optreden. De Cultuurankers die op vrijdag 1 september open huis houden zijn: Theater en Filmhuis Dakota (Escamp), DiamantTheater (Haagse Hout), Laaktheater (Laak), Bibliotheek Leidschenveen (Leidschenveen/Ypenburg), Bibliotheek Nieuw Waldeck (Loosduinen), Muzee Scheveningen (Scheveningen), Theater De Nieuwe Regentes (Segbroek) en Theater De Vaillant (Schilderswijk).

Het Paard heeft vanaf 19:00 uur een vol muzikaal programma onder de noemer ‘Paard van Stal’. Het programma, met o.a. BOEF, THE DUBBEEZ, BRANDWERK en AMBER ARCADES is een afspiegeling van wat er gedurende het hele jaar in Paard op muzikaal gebied zal gebeuren; entree is ook hier gratis.

 
De Règâhs (links) & RWMG (rechts)

Zaterdag 2 september
Aansluitend op het Embassy Festival (de culturele wereldreis in twee dagen) begint op zaterdag 2 september om 20:00 uur het buitenprogramma van het UIT Festival op het Lange Voorhout. Een sfeervolle setting, eten & drinken, van alles te doen en vooral veel livemuziek, door o.a. de rockers van NACHTSCHADE, zorgen voor een nieuwe beleving op deze bijzondere locatie. Ontdek nieuwe acts en laat je cultureel verrassen! Rond 20:30 uur wordt het seizoen van Theater De Vaillant geopend met lokaal talent en een verrassingsact. Het Lucent Danstheater, thuishaven van het NDT (Nederlands Dans Theater) biedt een kijkje in de keuken met de gratis te bekijken balletvoorstellingen THE STATEMENT en MUTUAL COMFORT. Het Filmhuis Den Haag vertoont een buitenfilm en ook de Nieuwe Kerk, Korzo en Diligentia openen deze avond hun deuren. Bij laatstgenoemd theater staan o.a. de mannen van RUNDFUNK op de planken. De avond wordt passend afgesloten met een afterparty in de Koninklijke Schouwburg, waarbij het publiek op het podium danst en de DJ’s plaatsnemen in de zaal.


Mutual comfort van Edward Clug (NDT)

Zondag 3 september
Traditiegetrouw is er op zondag 3 september op het Lange Voorhout de Cultuurmarkt en zijn er vijf buitenpodia met livemuziek, cabaret, dans en lokaal talent. Op het hoofdpodium is o.a. een preview te zien van de vissersopera HARDE HANDEN; een voorstelling gebaseerd op Heijermans’ klassieker Op Hoop van Zegen en niemand minder dan LOES LUCA speelt de beroemde rol van Kniertje. Ook is er een preview van de voorstelling I’M A SOULMAN; een authentieke en opzwepende soulshow waarbij Steffen Morrison (bekend van The Voice Of Holland) en Manoushka Zeegelaar Breeveld onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties laten herleven met hits als ‘Dock of the Bay’, ‘Knock on Wood’ en natuurlijk ‘I’m a Soulman’. DE RÈGÂHS bestaan dit jaar 10 jaar: in ’10 jaar de Règâhs’ blikt de groep terug op deze veelbewogen tijd en gunt het publiek een kijkje achter de schermen.

 Theaters in het centrum openen hun deuren; zo zijn er in Het Nationale Theater preview shows van de bekende pianiste IRIS HOND en de slagwerkers van PERCOSSA, in De Nieuwe Kerk klassieke optredens door Sopraan JOHANNETTE ZOMER en hoboïst BART SCHNEEMAN en het jonge bevlogen top strijkorkest CICIONA CONSORT. In Diligentia is er veel cabaret met o.a. ENGE BUREN.

Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Entree is voor alle voorstellingen gratis. De gehele programmering is medio augustus te vinden op deze website.