UIT Festival Den Haag | Over
15326
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15326,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

UIT FESTIVAL DEN HAAG

Het UIT Festival Den Haag heeft een lange geschiedenis. In 1973 is de eerste aanzet gerealiseerd ter ere van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Juliana. Het toenmalige Voorhoutfestival was een groot succes. Kunst met een grote en kleine k op drie podia, een Kunstmarkt met straattheater en een informatiemarkt. De kern is altijd de symbolische opening van het Haagse culturele seizoen geweest en het tonen van een dwarsdoorsnede van de culturele programmering van het komende seizoen in Den Haag.

In 2016 is een aanvang gemaakt voor het uitwerken van een tweedaags UIT Festival, op zaterdagavond en zondag. Dit jaar, tijdens de 46e editie, zetten we deze vernieuwing door en is er sprake van een heel festivalweekend. Op vrijdagavond 31 augustus houden de cultuurankers open huis. Op zaterdagavond 1 september (aansluitend aan het Embassy Festival) is er programma vanaf 19:30 uur op het Lange Voorhout en in diverse theaters. Hierna een afterparty in de Koninklijke Schouwburg. Op zondag 2 september is het Lange Voorhout traditiegetrouw the place to be met de culturele informatiemarkt, 4 buitenpodia, straattheater, food & drinks. Theaters in het centrum openen hun deuren met een vol programma en nieuw dit jaar zijn ook enkele verrassende elementen zoals de cultuurpitch, miniworkshops en ‘cultuur speeddates’.

 

Tot ziens op de 46e editie van het UIT Festival Den Haag!

95,000

bezoekers

100+

deelnemende instellingen

100+

optredens