BinnenUIT Festival in meer dan 30 culturele instellingen - UIT Festival Den Haag
19349
post-template-default,single,single-post,postid-19349,single-format-standard,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Tijdens de aftrap van het Haagse Cultuurseizoen op 4, 5 en 6 september zetten meer dan 30 culturele instellingen de deuren open. Bezoekers kunnen zelf een selectie maken uit het bomvolle programma en een mooie route samenstellen. Het BinnenUIT Festival speelt zich in huis af in de mooiste, leukste en gezelligste theaters, musea en podia die Den Haag rijk is.

Programma

Op vrijdagavond trappen de Cultuurankers af. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen, zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Een greep uit het programma: Aymar Torres en Jennifer Ewbank in Muzee Scheveningen, een veelzijdig programma met o.a. Holland Dance Festival en Herfstfest in Theater Dakota en Torenconcerten in Theater De Vaillant.

Zaterdag kunnen cultuurliefhebbers van ’s ochtends tot middernacht hun hart ophalen. In de Nieuwe Kerk zijn er previews van o.a. Iris Hond, het Residentie Orkest en Lavinia Meijer. In het Koorenhuis is een divers programma voor jong en oud met samenwerkingspartners ProJazz, Guap en Haagse Makers. Tong Tong Fair presenteert een verrassend concert op het carillon van de Grote Kerk en de Koninklijke Schouwburg heeft een gevarieerd programma met onder meer een Liefdesverklaring van Romana Vrede en muziek van Glen Faria. PAARD biedt vrijdag én zaterdag een coronaproof muzikaal avontuur met o.a. Queen’s Pleasure, The Stangs en G.O.D..

Zondag starten de jongste bezoekers de dag met Peuterdans in het Zuiderparktheater. Daarna kunnen families blijven hangen voor percussieworkshops of sportles voor ouders. In Het Haags Historisch Museum kan worden geluisterd naar de waargebeurde oorlogsverhalen van storytellers. Bij Stroom Den Haag halen bezoekers een plattegrond met waarin 150 highlights van kunstwerken in de openbare ruimte staan opgenomen. De Kloosterkerk biedt een muzikaal programma met een orgelconcert van Daniel Rouwkema en het uit vijf Hongaarse zangers bestaande Quintet M. In Onze Ambassade krijgen bezoekers verschillende performances te zien tijdens een ontdekkingstocht door het gebouw, met o.a. Genevieve Murphy & Andy Moor en Tzitzifriki.

Omdat een Cultuurmarkt op het Lange Voorhout er dit jaar niet in zit, is de Online Cultuurmarkt gelanceerd. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.

 

Boek je bezoek

Boeken is noodzakelijk om een veilige editie van het UIT Festival te garanderen. Iedere instelling heeft zich de afgelopen tijd ingericht om coronaproof te werken en publiek te ontvangen. Een bezoek moet van te voren worden geboekt door een ticket aan te schaffen of een mailtje op te sturen. De werkwijze verschilt per instelling. In het programmaoverzicht en programma per locatie is de juiste koers te vinden. Daarnaast is het ook van belang dat bezoekers de richtlijnen van de instellingen en het RIVM volgen.

Om bezoekers een handje te helpen, verschijnt er deze week een plattegrond van Den Haag op de site waar inzichtelijk gemaakt waar kan worden genoten van kunst en cultuur. Omdat de spreiding door de hele stad flink is, zal een navigatieprogramma op de telefoon je exact naar juiste plek brengen. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld vertrouwde theaters combineren met verrassende kunstcentra, of ontdekken wat er in de eigen wijk allemaal te doen is. BinnenUIT is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken dat ook in tijden van corona veel te bieden heeft.