B-UNLIMITED X CONTAINERSTAGE
17358
post-template-default,single,single-post,postid-17358,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

B-Unlimited presenteert Mira Feticu

Zondag 2 september, Container Stage Lange Voorhout, 16:20-16:30

Mira Feticu schreef al heel jong gedichten. De Haagse schrijver en dichter groeide op in Roemenië. In 1993 verscheen haar eerste poëziebundel. Daarna legde ze zich – in het Nederlands – ook toe op proza. Ze publiceerde de romans Lief kind van mij, De ziekte van Kortjakje en Tascha. De roof uit de Kunsthal. Voor Den Haag Centraal schrijft ze wekelijks een column en ze werkt bij Bibliotheek Den Haag als programmamaker van B-Unlimited (Literatuur Late Night).

Mira draagt geëngageerde en politiek gedreven gedichten voor als voorproefje op het B-Unlimited-programma tijdens de achtste Nacht van de Dictatuur op vrijdag 14 september. Dan gaan Mira en schrijvers-journalisten Frank Westerman en Chris Keulemans in gesprek over dictatuur en de kracht van het woord in een totalitair regime.

Later, op woensdag 19 september, staat B-Unlimited in het teken van Amerikaanse literatuur. Bas Heijne spreekt daarin met de Amerikaanse schrijvers Ottessa Moshfegh en Brad Watson. In de Writers Unlimited-marktkraam zijn tickets verkrijgbaar voor B-Unlimited.

Het optreden van Mira wordt ingeleid door Francis Broekhuijsen, podiumpresentator en programmaredacteur van Winternachten festival.