WINTERNACHTEN X CONTAINERSTAGE
17355
post-template-default,single,single-post,postid-17355,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Winternachten festival presenteert Maarten van der Graaff & Xiu Bin van Lier & Sumai Yahya

Zondag 2 september, Container Stage Lange Voorhout, 14:40-15:00

Dichter en schrijver Maarten van der Graaff won prestigieuze prijzen met zijn dichtbundels. In zijn debuut Vluchtautogedichten, in 2014 bekroond met de C. Buddingh’-prijs, ontsnapt hij aan het alledaagse op zoek naar nieuwe dimensies. Zijn sterke eerste roman Wormen en engelen (2017) is een eigentijdse zoektocht naar de betekenis van geloof. Maarten is een uitstekend en gedreven performer die graag en regelmatig optreedt, poëzie en proza publiceert in verschillende tijdschriften en programma’s samenstelt voor het Winternachten festival.

Writers Unlimited brengt Haags dichterstalent op het UIT Festival-podium: Xiu Bin van Lier en Sumai Yahya deden op school mee aan ‘Spot on Young Poets’, een dichtworkshop georganiseerd door Writers Unlimited en Haags Dichtersgilde i.s.m. de deelnemende middelbare scholen in Den Haag. Ze schreven een gedicht, kregen les in voordracht en traden op tijdens het Winternachten festival. Daar werden beiden genomineerd voor de Jonge Campert-prijs 2018, die uiteindelijk door Sumai werd gewonnen.

De optredens van Maarten, Xiu Bin en Sumai worden ingeleid door Francis Broekhuijsen, podiumpresentator en programmaredacteur van Winternachten festival.