CULTUURPLEIN - UIT Festival Den Haag
Het CultuurPlein biedt zaterdag en zondag op het Plein een podium met optredens van o.a. Balcony Players, Valentina Rose, Lotte Walda en Convoi Exceptional. Er kan gedanst worden in de Silent Disco en voor gezinnen is er een uitgebreid programma met kinderactiviteiten.
Kinderactiviteiten, muziek, food, drinks
17048
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17048,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

CULTUURPLEIN

ZAT 1 SEP &  ZON 2 SEP 12:00 – 18:00 | Plein

Het CultuurPlein biedt zaterdag en zondag op het Plein een volwaardig programma met eten, drinken, optredens en vele kinderactiviteiten zoals Silent Disco met DJ Ome Steef, Knutselen met Tante Jookje, Skelteren, Hoelahoop, Schminken, Artwall, Voorleeshoek, The Rhythm All Stars Brassband, Eva van Pelt met ‘Concert voor één’, versier je eigen Cupcake en Meet en Greet met Woezel & Pip.

Acts die er alleen op zaterdag zijn en/of afwijkende tijden: Eva van Pelt met ‘Concert voor één’ van 12.00 – 17.00. De voorleeshoek is er van 13.30-14.30 met Lizette Koning (Job & Keetje) en van 14.30-15.30 met Hilde Soutendijk.

Acts die er alleen op zondag zijn en/of afwijkende tijden: Meet & Greet met Woezel en Pip om 14.30. De voorleeshoek met Lizette Koning (Job & Keetje) van 13.30 – 14.30.

Overige activiteiten zijn er op beide dagen van 12.00 – 18.00.

 

ZATERDAG 1 SEPTEMBER

BALCONY PLAYERS 13:00 – 13:45

Als je missie bestaat uit het blij en gelukkig maken van je publiek en je het liefst alle bezoekers wil laten dansen, dan hoor je op het CultuurPlein Den Haag! Gelukkig is dit exact de missie van Balcony Players. Deze energieke, vrolijke, nomadische folk band is niet vast te pinnen tot één land of cultuur. Met leden uit Nederland, België, Peru en New Orleans (VS) en invloeden uit traditionele zigeuner en folk stromingen weet je dat je een heerlijke, unieke en spannend act op je planning hebt staan! Kom je ook dansen op 1 september?

MEREL SOPHIE 14:30 – 15:15
Een innemende persoonlijkheid met een gouden stem en een vanzelfsprekende souplesse. Een bron van kracht en warmte, dat is Merel Sophie op het podium.  Ze brengt haar eigen samengestelde mix van Americana, Roots en Jazz.

 

RUBENSON 16:00 – 16:45

Als Rubenson op het podium staat, gaan spontaan de vogeltjes fluiten en de zon schijnen. Geen wonder dat wij hem hebben gevraagd om dit trucje ook op het CultuurPlein uit te voeren! De singer-songwriter stond eerder dit jaar op festivals als Surfana, maar misschien herken je hem zelfs nog als de winnaar van de Haagse Popprijs 2010! Of je hem nu kent of niet, kom genieten van zijn optreden op het CultuurPlein en laat je meevoeren door zijn heerlijke muziek.

 

STRINGCASTER 17:30 – 18:15

Een lekkere mix van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly, dat is Stringcaster! De doorgewinterde muzikanten weten met hun stuwende mondharmonica, pickin’ resonator gitaar, 5-string banjo, high- octane mandoline, strumming rhythm gitaar, strakke drums en driving bass elk publiek voor zich te winnen. Al jaren op vele podia en festivals te zien in binnen- en buitenland en op deze prachtige zaterdag voor jou te bewonderen op het CultuurPlein!

 

ZONDAG 2 SEPTEMBER

STREETBEAT EMPIRE 13:00 – 13:45
The Streetbeat Empire berooft je van je angst om te gaan dansen! Met hun vlijmscherpe, akoestische sound word je heen en weer geslingerd tussen de vier windstreken!  Met drums, sousafoon, gitaar, percussie, melodica, saxofoon en voodoo-vocals hebben ze in de werfkelders hun empirisch geluid gecreëerd. Verwacht muziek van de straat, gemixt met 30’s swing, hot jazz, Afrobeat en meer.

LOTTE WALDA 14:30  – 15:15

Onbevangen, charmant, en belachelijk getalenteerd. Het optreden van Lotte Walda op het CultuurPlein mag met stip in ieders agenda. De singer-songwriter wil met haar repertoire liefde voor de medemens en de natuur overbrengen. Lotte’s liedjes staan als een huis met sterke melodielijnen, catchy teksten en een flinke dosis liefde. Naast haar eigen werk speelt ze ook covers van liedjes uit de jaren 60 en 70.

 

CONVOI  EXCEPTIONAL 16:00 – 16:45
Zwetende dampende energieke improvisatieklanken en pompende live beats. Vurig en soms juist even een klein moment van bezinning. Rock en Roll in har(d)t en nieren. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop, Wildeburg, Surfana, Into The Woods enzovoorts

 

NOSTALGIQUE 17:30 – 18:15

Vintage Songstress Valentina Rose neemt je met haar band Nostalgique mee naar het oude Parijs, met haar gitarist, saxofonist en violist aan haar zijde. Samen vullen ze de middag op het CultuurPlein met nostalgische geluiden en swingende deuntjes. Geïnspireerd door zangeressen en actrices als Edith Piaf, Sally Rand en Gypsy Rose Lee zijn haar nummers een viering van het leven en vrouwelijkheid met elegantie, humor, zachtheid en kracht.

 

 Houd deze pagina in de gaten voor updates.

thestreetbeatempire2website
MerelSophie-website
Convoi-liftend-website
embasy-(136-van-178)WEBSITE