Dans, Muziek, Theater en Kunst door heel Den Haag tijdens UIT In De Wijk - UIT Festival Den Haag
18339
post-template-default,single,single-post,postid-18339,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dans, Muziek, Theater en Kunst door heel Den Haag tijdens UIT In De Wijk

Aankomend weekend is het alweer zover: UIT Festival Den Haag zet drie dagen lang de hofstad op z’n kop. Van vrijdag 6 t/m zondag 8 september is er van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur, dans, muziek en theater.

Vrijdag 6 september is daarbij een extra bijzondere dag. Die avond openen zeven Haagse cultuurankers (theaters en instellingen die elk in hun eigen stadsdeel een centraal cultureel punt vormen) hun deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar het programma-aanbod van 2019-2020. Elk Cultuuranker heeft een eigen programma met als verbindend element artiesten zoals Crosstown (dans) en Karsu (muziek) die langs de verschillende ankers trekken.  Een greep uit wat je allemaal nog meer zult vinden:

In De Nieuwe Regentes, theater De Vaillant en Muzee Scheveningen brengt Nederlands-Marokkaans multitalent Karima El Fillali je met haar dromerige cross-over van traditionele en moderne zang in vervoering. Zanger, songwriter en dichter Max Douw vertelt je diezelfde avond in het Laaktheater, Bibliotheek Nieuw Waldeck en Filmhuis & Theater Dakota middels poëtische liedjes hoe hij in het ‘Gekkenhuis’ terecht is gekomen, maar vooral hoe hij er ook weer uit kwam. In Muzee Scheveningen wordt tevens een preview gegeven van Glory Days of Jazz, een project van Michael Varekamp en The Legends waarmee zij een ode brengen aan Louis Armstrong, Miles Davis en andere grote blueszangers.

In Bibliotheek Leidschenveen kun je onder andere genieten van een optreden van musicalactrice en soulzangeres Aicha Gill (bekend van The Voice of Holland ) of ondergedompeld worden in de verrassende moves van dansgroep Dangerous Combination.

Voor iedereen die zin heeft om de heupen los te gooien: in Muzee Scheveningen kun je een workshop Argentijnse Tango, oftewel dé sociale improvisatiedans met oneindig veel variatie aan beweging waarin interactie en beleving centraal staan, volgen. De Nieuwe Regentes presenteert onder andere community-art-voorstelling Zand en Veen met thema’s als onzekerheden, innerlijke gevechten en hoe deze te overwinnen.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven, maar dat UIT Festival Den Haag dit jaar aftrapt met feest, moge duidelijk zijn.