TIPS: DANS TIJDENS BINNENUIT FESTIVAL - UIT Festival Den Haag
19466
post-template-default,single,single-post,postid-19466,single-format-standard,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Korzo, de Nieuwe Regentes en In het Koorenhuis presenteren dans tijdens het BinnenUIT Festival. Moderne dans, ballet en Hongaarse volksdans; het staat allemaal op het programma. Op vrijdag loopt het totaalprogramma van 15.00 tot 03.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 00.00 uur en zondag van 10.00 tot 19.15 uur. Hieronder staan per dag de danstips op een rijtje. Wanneer je op de locatie klikt zie je op welke manier je je bezoek kunt boeken.

 

Vrijdag 4 september

De Nieuwe Regentes: Jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans presenteert dit najaar de tweede voorstelling in de serie ‘De Donkere Dagen’. Na vorig jaar de angst voor het donker is nu angst voor het ouder worden het thema. Hoe houd je groot worden tegen? Waarom kan het niet blijven zoals het is? In haar verbeelding trekt een meisje ten strijde tegen het monster van de volwassenheid en alle ‘gevaren’ die daarbij horen. Een spannende, humorvolle en fantasierijke voorbereiding op het onvermijdelijke… Op 8 november is de première in De Nieuwe Regentes. Tijdens het UIT Festival maakt een preview deel uit van de voorstellingsroute die De Nieuwe Regentes presenteert. Routes starten om 19.00, 19.10, 19.20 20.00, 20.10, 20.20, 21.00, 21.10, 21.20 uur.

 

Zaterdag 5 september

In het Koorenhuis: Pop-up Dance, door Youri Jongenelen en Lara Kleinrensink, creëert onvergetelijke momenten. Tijdens het UIT Festival brengt het duo en dance fusion van o.a. ballet, moderne dans en Hongaarse volksdans.

 

Zaterdag 5 september en zondag 6 september

Korzo: In een showcase voorstelling met culturele snacks, neemt Korzo je mee in alle genres. Allereerst toont Rutkay Özpinar zijn laatste voortgang binnen zijn research naar een nieuwe bewegingstaal. Het afgelopen jaar heeft hij intensief onderzoek gedaan naar verschillende Turkse dansstijlen. Verder geeft Haags ensemble Kluster5 een klein concert en neemt circuscollectief Tall Tales Company je mee in een voorproefje van hun voorstelling Square Two. Het programma wordt knallend afgesloten! Fractal Collective geeft je een voorproefje van And the Rest is Noise. Voor dit stuk hebben ze samen met danser Justin de Jager een residentie gedaan in Zwitserland.

 

NB: Enkele danstips zijn niet in dit overzicht opgenomen omdat deze voorstellingen reeds zijn uitverkocht.

 

Boek je bezoek

Boeken is noodzakelijk om een veilige editie van het UIT Festival te garanderen. Iedere instelling heeft zich de afgelopen tijd ingericht om coronaproof te werken en publiek te ontvangen. Een bezoek moet van te voren worden geboekt door een ticket aan te schaffen of een mailtje op te sturen. Daarnaast is het ook van belang dat bezoekers de richtlijnen van de instellingen en het RIVM volgen.