UIT Festival Den Haag | Embassy Festival
Het Embassy Festival is een culturele wereldreis van twee dagen in het hart van Den Haag.
Cultuur, wereld, ambassades, lange voorhout, food, drinks, muziek, dans
16842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16842,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

EMBASSY FESTIVAL

VRIJ 31 AUG: 17:00 – 23:00 – ZAT 1 SEP 12:00 – 20:00 | Lange Voorhout

 

Het Embassy Festival is een culturele wereldreis van twee dagen in het hart van Den Haag. De kick-off van het Embassy Festival (6e editie) ontvouwt zich op vrijdagavond 31 augustus vanaf 17.00 uur op en rond het podium voor Diligentia op het Lange Voorhout. Er staat een afwisselend en kleurrijk programma met onder meer Folk Road Show (AUS/CAN/NLD), Témé Tan (BEL/COD), Onipa (GBR/GHA) food and drinks.

 

Op zaterdag 1 september om 12.00 uur barst het EMBASSY FESTIVAL in volle omvang op het Lange Voorhout los. De culturele wereldreis die dit festival biedt, past naadloos bij de internationale stad die Den Haag van huis uit is. Door de handen met ambassades ineen te slaan ontsluit het Embassy Festival de culturele rijkdom van dit jaar zo’n zestig landen en brengt deze naar het Lange Voorhout. Het resultaat is een kleurrijk festivalprogramma met onder andere Dylan leBlanc (USA), Ethnofil (HUN), Soufian saidi (DZA/FRA), IDA SAND (SWE), Elise Caluwaerts (BEL), Oslo FAT string quartet (NOR). Uiteraard is er ook veel dans en traditionele muziek; de universele taal die de bezoekers bindt. Er is een Contemporary Stage, Classical Stage, Creative Arena (wereldmix van dans, muziek en theater), een Container Stage (met aanbod van culturele instellingen in Den Haag) en een Kids Compound. De International Market vormt het verbindende element tussen de verschillende podia. Op deze mark draaien de smaakpapillen overuren door tal van traditionele hapjes en drankjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’.

 

Het Embassy Festival vloeit om 20.00 uur over in de tweede dag van UIT FESTIVAL DEN HAAG. Het hart van de UIT Nacht is te vinden op het Lange Voorhout.

 

www.embassyfestival.com

Embassy-Festival_Wouter-Vellekoop-LR-ZA-45
EF17 Nick Schellingerhout
website-2
website-1