Vrijdag 2 sept.:

20:30

-22:00

Muzee young talent take-over

Op vrijdag 2 september tijdens het UIT Festival geeft Muzee voor één avond de sleutel aan jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Zij zorgen voor een verrassend programma met Scheveningse talenten waarbij alle disciplines voorbijkomen. Denk aan een spoken word performance gebaseerd op de stijlkamers uit het museum, muzikale acts van Scheveningse talenten uit de wijk en meer!

 

Ontdek de verborgen talenten in de wijk en laat je je verrassen. Ook bezoekers boven de 26 jaar zijn van harte welkom!

 

Tijdslot 1: 19.00-20.30 uur
Tijdslot 2: 20.30-22.00 uur
Entree:
 €2,50

 

Dans
Het choreografie debuut van Haagse danser Kenji van Nieuwenhuizen (bekend van o.a. Korzo). In zijn nieuwe duet ‘a geodesic’ onderzoekt hij samen met Carolina Wilkinson het belang van vallen en hoe we omgaan met de dingen die in ons in het leven laten vallen.

 

Kunst
The sea never sleeps is een immersieve audiovisuele installatie bestaande uit een groots Noordzeepanorama. Je ondergaat de vele gezichten van de zee die langzaam voorbij trekken, vloeiend van dag naar nacht, zwevend op de grens tussen realiteit en verbeelding.
Een compositie van zeeklanken omspoelen je gedachten. Alle beeld- en geluidsopnames zijn in een half jaar tijd opgenomen op het strand van Scheveningen waar de kunstenaar Piet Verkleij toentertijd vlakbij woonde.

 

Muziek
Miles O’Brien is een songwriter uit de stad achter de duinen. Op zijn 16e is hij begonnen met het schrijven van zijn eigen nummers en al snel nam dit zijn leven over. Naarmate hij ouder werd begonnen de mensen om hem heen een plek in de wereld te vinden. Waar de meeste gingen studeren of werken zat Miles jaren in zijn slaapkamer muziek te maken. Door middel van zijn muziek probeert hij erachter te komen wat het betekent om volwassen te worden.
De slaapkamer was leuk maar de wereld is groter dan vier muren. Het is tijd!

 

Spoken word
In Nathalie’s werk ligt de focus op de menselijke en dus magische zoektocht naar thuis, de betekenis en consequenties van alledaagse details, en het blootleggen van het afwijkende. Van zee tot lucht, alles, of het nu ‘is’ of ‘lijkt’, is van belang – zolang je altijd alert bent. Haar werk werd gepubliceerd op o.a. Meander Magazine en De Optimist. Eerder trad ze op voor o.a. Global Peace, Het Nutshuis, Speyksessies, en verschillende festivals. Speciaal tijdens Uit Festival laat Nathalie zich inspireren door de collectie en ruimtes van Muzee en maakt ze een vertaling naar een uniek gedicht voor deze avond.

 

Hapjes en drankjes
Drink in visserscafé de Halve Vleet een drankje en op de binnenplaats van het museum kun je een heerlijk hapje kopen verzorgd door Lelydorp Catering.

 

Foto: van Kenji door Shauny Kartopawiro

 

Muzee Scheveningen

Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag, Nederland

HANDIG!

Download hier het totale programmaoverzicht. 

Kenji-2-fotocredit-Shauny-Kartopawiro-900x600
Vrijdag 2 sept.
: 19:00
-20:30
Muzee young talent take-over
Muzee Scheveningen

DEEL DIT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

details

Vrijdag 2 sept.
Tijd: 20:30
– 22:00

Muzee Scheveningen

Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag, Nederland

HANDIG!

Download hier het totale programmaoverzicht.