UIT Festival 2019: Meest Gestelde Vragen - UIT Festival Den Haag
18402
post-template-default,single,single-post,postid-18402,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

UIT Festival Den Haag is dit jaar groter dan ooit, dus stellen we iedereen graag zo goed mogelijk op de hoogte van alle belangrijke dingen: vandaar deze FAQ, waarin je de meest gestelde vragen over UIT Festival vindt. Wat is het adres? Kan ik ook met mijn rolstoel van UIT Festival genieten? Kan ik pinnen? Waar is de bar? Deze vragen en meer leggen we uit in dit artikel.

Q: Waar is het UIT Festival?
A:
UIT Festival Den Haag 2019 vindt plaats in verschillende cultuurankers en instellingen door de hele stad, met als centrale plek het Lange Voorhout.

Q: Wat zijn de tijden van UIT Festival?
A: Vrijdag: vanaf 19.00 gaat UIT Festival van start met verschillende programmaonderdelen in culturele instellingen.
Zaterdag: Op het Lange Voorhout neemt UIT Festival om 20.00 uur het stokje over van Embassy Festival, waarna verschillende optredens van artiesten beginnen. Vanaf 19.00 uur kun je al in diverse instellingen terecht voor optredens.
Zondag: Vanaf 12.00 – 18.00 vind je op het Lange Voorhout vijf verschillende podia en de Cultuurmarkt. Ook beginnen om 12.00 uur de eerste optredens en programma’s in de culturele instellingen.

Q:Moet ik kaartjes kopen of entrée betalen?
A:Nee. Het festival is geheel gratis, zowel op het Lange Voorhout als in de culturele instellingen.

Q: Op welke dag is de Cultuurmarkt?
A: De Cultuurmarkt vind je op zondag vanaf 12.00 uur op het Lange Voorhout (zie onderstaande plattegrond).

Q: Hoe kom ik bij het festivalterrein?
A: Auto
: Boek je parkeerplek snel en gemakkelijk in de parkeergarage onder het Lange voorhout. Dit is de Museumkwartier-parkeergarage. Kies uit één van de parkeeropties, zoals de kortingskaart waarmee je slechts €8 betaalt voor vier uur parkeren. Reserveer een plaats via parkereninmuseumkwartier.nl zodat je zeker weet dat je je auto kwijt kunt.
Fiets: Er zijn twee plaatsen waar je je fiets kunt parkeren. Deze staan gemarkeerd op bovenstaande plattegrond.
OV: UIT Festival vindt plaats op het Lange Voorhout en door heel Den Haag. Het Lange Voorhout ligt op loopafstand van Den Haag CS, voor andere locaties raden we je aan 9292ov.nl te raadplegen voor precieze routes en ov-tijden.

Q: Is UIT Festival toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden?
A:
Ja, absoluut. Sterker nog, dit jaar hebben we rekening gehouden met extra plekken voor rolstoelramps, zodat iedereen zorgeloos van het festival kan genieten. De plaatsen die rolstoelvriendelijk zijn, staan gemarkeerd op bovenstaande plattegrond. Het Lange Voorhout beschikt over een grindpad, wat het lastiger kan maken voor rolstoelen. Daarom hebben we de plekken duidelijk aangegeven op de plattegrond.

Q: Wat als het regent?
A:
Allereerst zijn we al weken bezig met goed weer aanvragen, dus hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en krijgen we zonnige dagen. Mocht het toch (een beetje) regenen, hebben we poncho’s voor iedereen die liever droog blijft. Ook beschikt het Lange Voorhout over veel bomen die voor beschutting zorgen. We raden je aan een jas mee te nemen, maar over het algemeen geldt: dans, dans, dans! Zo blijft iedereen lekker warm en is de sfeer zó goed dat de zon vanzelf wel gaat schijnen.

Q:Is het festival leuk voor kinderen?
A: Absoluut! UIT Festival is echt een festival voor jong en oud, dus van Brandweerman Sam tot een filmvertoning van Dolfje Weerwolfje: ook jonger publiek kan volop meegenieten van alle kunst en cultuur die Den Haag te bieden heeft. Ook hebben we speciaal voor onze jongste bezoekers rekening gehouden met geschikt eten en drinken.

Q:Verkopen jullie merchandise?
A:
Nee.

Q: Wat is de officiële #hashtag?
A:
We organiseren UIT Festival met enorm veel aandacht en liefde, dus vinden we het te gek als we al jullie foto’s en video’s kunnen terugvinden onder de hashtag #uitfestivaldenhaag. We delen ze maar al te graag! Op Instagram kun je ons taggen door @uitfestivaldenhaag te gebruiken.

Q: Kan ik pinnen of heb ik cash nodig?
A: Je kunt aan de bar en bij de toiletten met PIN betalen. We accepteren ook cash.