FAQ

FAQ

UIT Festival Den Haag 2022 vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september. Met programma’s in huis bij culturele instellingen én een programma op het Lange Voorhout. Omdat we graag iedereen graag zo goed mogelijk informeren zetten we de meest gestelde vragen op een rijtje.   

 

Gaat UIT Festival door? 

Ja! Zoals de sterren nu staan gaat het festival door zonder coronabeperkingen. N

 

Kunnen we dit jaar weer terecht op het Lange Voorhout? 

Ja! Deze editie keert de uitgebreide Cultuurmarkt met gratis previews terug op het Lange Voorhout. Geniet van afwisselende optredens, een hapje en drankje, samen met je vrienden of familie, op een van de mooiste plekjes in Den Haag. 

 

Wat gebeurt er dit jaar tijdens het UIT Festival? 

Meer dan dertig instellingen bieden verspreid over de dagen van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september een programma op maat. De cultuurankers starten het UIT Festival bijvoorbeeld ook dit jaar weer met een open huis in de wijken. Daarnaast haken ook instellingen in het centrum met een open huis aan en bieden enkele musea verrassend extra aanbod. Het programma vindt verspreid over drie dagen plaats op dagen en tijdstippen waar instellingen zelf voor hebben gekozen. Op de website van het UIT Festival en op de websites van deelnemende instellingen is het programma te vinden. De culturele organisaties die openhuis houden hebben programmering van partnerinstellingen in hun line-up opgenomen. 

 

Moet ik mij van tevoren aanmelden voor een bezoek aan culturele instellingen tijdens het UIT Festival? 

Dat verschilt per instelling. In het ‘coronatijdperk’ was het zo dat het bezoek sowieso van tevoren moest worden geboekt. Nu de beperkende maatregelen zijn komen te vervallen presenteren instellingen over het algemeen hun programma waarbij je op de bonnefooi kunt aanhaken. Het kan dan natuurlijk zijn dat de zaal al vol zit. Meld je dan ook tijdig voor de optredens die je niet wilt missen.

 

Is een bezoek aan een culturele instelling tijdens het Uit Festival gratis? 

Dat wisselt per instelling. Alhoewel er veel aanbod gratis is, wordt er soms wel een entreebedrag gevraagd. Iedere instelling volgt hierin een eigen koers. Je vindt deze info op de locatiepagina’s. 

  

Wat is de officiële #hashtag?
We coördineren deze bijzonder editie van het UIT Festival uiteraard met veel aandacht en liefde, waarbij voor de programmering de hoofdrol dit jaar ligt bij de deelnemende instellingen. We zouden we het te gek vinden als al jullie foto’s en video’s kunnen terugvinden onder de hashtags #uitfestivaldenhaag#naam van de deelnemende instelling en #naam artiest. We delen ze maar al te graag! Op Instagram kun je ons taggen door @uitfestivaldenhaag te gebruiken. 

 

 

DEEL DIT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

ONTDEK UIT