FAQ

FAQ

UIT Festival Den Haag 2021 vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september. Met programma’s in huis bij culturele instellingen én een programma op het Lange Voorhout. Omdat we graag iedereen graag zo goed mogelijk informeren zetten we de meest gestelde vragen op een rijtje.   

 

Gaat UIT Festival door? 

Ja! Natuurlijk heeft het coronavirus cultuurbeleving stevig veranderd. Maar als bezoekers en instellingen samen de coronarichtlijnen goed volgen is er nog veel WEL mogelijk.  

 

Kunnen we dit jaar weer terecht op het Lange Voorhout? 

Ja! Nog niet voor de UIT Nacht en de uitgebreide Cultuurmarkt, maar wel voor een gratis cultureel programma op het UIT Verrast-terras in drie shifts. Geniet van afwisselende optredens, een hapje en drankje, samen met je vrienden of familie, op een van de mooiste plekjes in Den Haag. Je moet van tevoren wel reserveren en je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Er wordt gecheckt met de CoronaCheck-app (meer info CoronaCheck.nl).

 

Wat is er dit jaar wel mogelijk tijdens het UIT Festival? 

Meer dan dertig instellingen bieden verspreid over de dagen van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september een programma op maat. De cultuurankers starten het UIT Festival bijvoorbeeld ook dit jaar weer met een open huis in de wijken. Daarnaast haken ook instellingen in het centrum met een open huis aan en bieden enkele musea verrassend extra aanbod. Het programma vindt verspreid over drie dagen plaats op dagen en tijdstippen waar instellingen zelf voor hebben gekozen. Op de website van het UIT Festival en op de websites van deelnemende instellingen is het programma te vinden. De culturele organisaties die openhuis houden hebben programmering van partnerinstellingen in hun line-up opgenomen. 

 

Moet ik mij van tevoren aanmelden voor een bezoek aan culturele instellingen tijdens het UIT Festival? 

Ja, dat is ook dit jaar op de meeste locaties noodzakelijk om tot een veilige uitvoering te komen. Op de instellingen pagina kun je per locatie zien hoe je je bezoek kunt boeken.  het kan zijn dat voorstellingen zijn volgeboekt. Hiervan maken wij geen melding op de UIT-website. Instellingen kunnen met wachtlijsten werken waardoor uiteindelijk plekken wel vrij komen te vallen.

 

Is een bezoek aan een culturele instelling tijdens het Uit Festival gratis? 

Dat wisselt per instelling. Alhoewel er veel aanbod gratis is en je je slechts van tevoren moet aanmelden wordt er soms wel een entreebedrag gevraagd. Dit wijkt af van de aanpak van voorgaande jaren. Het verschil is ook dat je met een ticket meer optredens achter elkaar kunt zien, een volledig optreden mee kunt meemaken of voor het ticketbedrag een drankje aangeboden krijgt. Iedere instelling volgt hierin een eigen koers. Je vindt deze info op de locatiepagina’s. 

 

Wat kan ik zelf doen om mijn bezoek coronaproof te laten verlopen? 

Naast de culturele organisaties, die zelf verantwoordelijk zijn voor het bieden van cultuur in lijn met de geldende richtlijnen, ligt er uiteraard ook een verantwoordelijkheid bij de bezoekers zelf. Het belangrijkste, en dat zal geen nieuws zijn, is dat de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd: 

 

  • Was vaak je handen met water en zeep.  
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.  
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.  
  • Schud geen handen.  
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.  
  • Bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest), koorts en/of benauwdheid blijf je thuis. Informeer dan wel de instelling waar je je bezoek hebt aangemeld. Het zou jammer zijn als de beperkte plekken die beschikbaar zijn niet worden gebruikt. Last but not least; laat je testen en veel beterschap! 
  • Ten slotte: Volg de instructies die in de instelling die je bezoekt goed op. 

 

Wat is de Cultuurmarkt Online? 

Omdat er dit jaar geen grote Cultuurmarkt op het Lange Voorhout plaatsvindt, kun je het aanbod van veel instellingen online bekijken. Cursusprogramma’s, speciale tentoonstellingen in musea, cultureel aanbod in seizoen 2021-2022; een bonte mix van informatie wordt geboden op de Cultuurmarkt Online. 

 

Wat is de officiële #hashtag?
We coördineren deze bijzonder editie van het UIT Festival uiteraard met veel aandacht en liefde, waarbij voor de programmering de hoofdrol dit jaar ligt bij de deelnemende instellingen. We zouden we het te gek vinden als al jullie foto’s en video’s kunnen terugvinden onder de hashtags #uitfestivaldenhaag#naam van de deelnemende instelling en #naam artiest. We delen ze maar al te graag! Op Instagram kun je ons taggen door @uitfestivaldenhaag te gebruiken. 

 

 

DEEL DIT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

ONTDEK UIT