GROOTSTE MUSEUMPLEIN OOIT TIJDENS UIT FESTIVAL 2019 - UIT Festival Den Haag
17748
post-template-default,single,single-post,postid-17748,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
GROOTSTE MUSEUMPLEIN OOIT TIJDENS UIT FESTIVAL 2019

 
Op de laatste dag van het UIT Festival gebeurt er iets bijzonders: op het speciaal ingerichte Museumplein presenteren Haagse musea zich tegelijkertijd op 8 september op het Lange Voorhout.

Wat dat betekent? Er is een doorlopend programma-aanbod waarin het museumseizoen 2019/2020 ruimschoots onder de aandacht wordt gebracht. En niet zomaar, maar onder leiding van ‘curator talks’ en de befaamde Grote Museumquiz waarbij je onwijs leuke prijzen kunt winnen. Ook worden er workshops voor zowel kinderen als volwassenen gegeven en breng je tot slot een bezoek aan de Topstukkententoonstelling in het paviljoen. Ooit alle mooiste werken uit collecties van Haagse musea bij elkaar gezien, ínclusief persoonlijke toelichting? Precies, dat gebeurt niet zomaar – maar dus wel op zondag 8 september.

Benieuwd welke musea dit jaar meedoen aan UIT Festival Den Haag? Zeker niet de minste: Het Mauritshuis, Gemeentemuseum Den Haag, Panorama Mesdag, Louwman Museum, Nationaal Archief, Huis van het Boek | Museum Meermanno, Vrijmetselarij Museum, Muzee, Museum Bredius, Haags Historisch Museum, Museum Gevangenpoort, Museum Beelden aan Zee én het Haags Gemeentearchief zijn allemaal van de partij. Voor ieder wat wils, dus! Zien we je daar?

Het Museumplein op het Lange Voorhout is open op 8 september van 12.00 – 18.00 uur.