TIPS: MUZIEK TIJDENS BINNENUIT FESTIVAL - UIT Festival Den Haag
19378
post-template-default,single,single-post,postid-19378,single-format-standard,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Deze editie van BinnenUIT Festival Den Haag brengt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september een rijke muzikale trip die je brengt van jazz naar rock, van gospel naar harpmuziek, van pop naar klassiek, van singer-songwriter naar urban en nog veel meer. Op vrijdag loopt het totaalprogramma van 15.00 tot 03.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 00.00 uur en zondag van 10.00 tot 19.15 uur. Hieronder staan per dag de muzikale tips op een rijtje. Wanneer je op de locatie klikt zie je op welke manier je je bezoek kunt boeken (incidenteel is dat niet noodzakelijk). Meer informatie over de acts vind je onder het menu-item Programma. Je kunt natuurlijk ook de zoek-functie gebruiken!

Vrijdag 4 september

Marcello’s: Intro over Rock History Tour, live muziek & een glas wijn (15.00 en 16.00 uur).

Muzee Scheveningen: Aymar Torres (zomerse eigen songs) en Jennifer Ewbank (singer-songwriter en pianist).

Musicon: Voodoo Chambers een magische band bestaande uit Koen Herfst (Armin van Buuren, I Chaos), Timothy Dunn (The Great Communicators) en Valerio Recenti (My Propane, Countermove). UITVERKOCHT

De Nieuwe Regentes: ieder half uur een verrassende voorstellingsroute met muziek, zang, dans, theater en film.

PAARD: H3C Showcase,  Dragonfruit, Queen’s Pleasure en 80S 90S Nullies: Actionhero (afterparty) en festivalcamping!

Poppodium aan Zee: Philip Kroonenberg (singer-songwriter), Vincent Koning (jazz) en hapjes en drankjes door Sandro Bruti.

Theater Dakota: Silent Disco, Rachman (liedjes geïnspireerd op Den Haag en zijn muzikale helden), Sunny Rays is een verse band van Haagse bodem. Op een fundering van reggae en Nederlandstalige poëtische rap. Jack Faded weet variërend van oldskool beats tot happy trap zijn eigen sound te creëren.

Theater De Vaillant: Torenconcert door theaterfanfare Kunst voor het Volk met opbeurende muziek onder de noemer UIT de Toon.

 

Zaterdag 5 september

Grote Kerk: Tong Tong Fair presenteert een verrassend concert op het carillon.

In het Koorenhuis: een divers programma voor jong en oud met samenwerkingspartners ProJazz (Spoken Saxophone Quartet speelt Lost Cities), Guap (line-up met urbanartiesten) en Haagse Makers (Mushroom Mosis; een groovende mix van soul, pop en funk).

Koninklijke Schouwburg: Glen Faria sluit een bijzonder theaterblok met Liefdesverklaring (Antoinette Jelgersma) en Sea Wall (Emmanuel Ohe Boafo) af met muziek uit zijn programma Hoe weet je dat?

Marcello’s: Intro over Rock History Tour, live muziek & een glas wijn (15.00 en 16.00 uur).

Nieuwe Kerk: previews met Pelargos Quartet, Preston & Moore, Iris Hond / Selim Dogru, Vuurwerk op Trombone en Orgel, Lavinia Meijer.

Onze Ambassade: Kim David Bots x Lyckle de Jong x Gijsje Heemskerk (trio van zang, klarinet en elektronische keyboards vertelt verhalen op een humoristische wijze) en Lise Morrison met hedendaagse instrumentale en elektro-akoestische werken.

Theater Dakota: Silent Disco, Popkoor Canzone zingt pop, gospel en jazz. Drummer Koen Herfst geeft drumworkshops. Verder muziek van de legendarische Cor Bakker op piano, The Legends ft. Michael Varekamp en trommelen met De Vuilnismannen.

Theater De Vaillant: Grensverleggend Torenconcert door Opera2day & Slagwerk Den Haag.

PAARD: The Stangs, Paracetamøl, Marutyri en G.O.D. en festivalcamping!

Poppodium aan Zee: Musical, zang en theater met Monique Harteveld en Myrthe Zonneveld / Variété Aan Zee o.l.v. Karel de Rooij.

 

Zondag 6 september

De Kloosterkerk: een muzikaal programma met het Kloosterkerkkoor, orgelconcert door Daniel Rouwkema, Ensemble Stella Musica en het uit vijf Hongaarse zangers bestaande Quintet M.

Marcello’s: Intro over Rock History Tour, live muziek & een glas wijn (15.00 en 16.00 uur).

Nieuwe Kerk: previews met Farid Sheek & Maya Fridman, Perfla, Koperensemble Residentie Orkest.

Onze Ambassade: Genevieve Murphy & Andy Moor (een audiovisuele performance met ‘spoken word’ van Murphy gecombineerd met gitaarimprovisaties van Moor), Tzitzifriki (experimentele melodische rock door Grieks audiovisuele duo).

Theater De Vaillant: torenconcert een muzikale reis en Cellosuites van J. S. Bach door Dick de Graaf.

Zuiderparktheater: percussieworkshops.

 

NB: Enkele muziektips zijn niet in dit overzicht opgenomen omdat deze voorstellingen reeds zijn uitverkocht.

 

Boek je bezoek

Boeken is noodzakelijk om een veilige editie van het UIT Festival te garanderen. Iedere instelling heeft zich de afgelopen tijd ingericht om coronaproof te werken en publiek te ontvangen. Een bezoek moet van te voren worden geboekt door een ticket aan te schaffen of een mailtje op te sturen. Daarnaast is het ook van belang dat bezoekers de richtlijnen van de instellingen en het RIVM volgen.