UIT Festival Den Haag opent nieuwe cultuurseizoen

UIT Festival Den Haag opent nieuwe cultuurseizoen

Het cultuurseizoen 2021-2022 wordt afgetrapt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september tijdens het UIT Festival Den Haag. Een editie met kunst en cultuur op meer dan dertig locaties door de hele stad én een coronaproof cultureel programma op het Lange Voorhout. 

 

Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, beeldende kunst, muziek en performances. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers door heel Den Haag kennismaken met het culturele aanbod van theaters, podia en musea.

 

Traditiegetrouw trappen de Cultuurankers af op vrijdagavond. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen, zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Theater De Nieuwe Regentes biedt een programma vol voorproefjes uit het nieuwe seizoen, met o.a. Indiase dans van Sitra Bonoo en Klassiek in het Ketelhuis. Theater De Vaillant presenteert de première van Leth’s Menuet, door drie dansers van Lonneke van Leth Dans.

 

Op zaterdag houden veel instellingen open huis. Nieuwsgierige bezoekers kunnen een kijkje nemen in Amare, waar zaterdag én zondag tours door het splinternieuwe theater worden gehouden. Het jongste publiek kan bij Filmhuis Den Haag genieten van de film Dropje, over de alledaagse herkenbare taferelen van Dropje, die grootse avonturen worden. Het programma loopt door tot ver in de avond. Geniet van een uur vol cultuur bij Korzo met o.a. Junadry Leocaria, House of Circus en Babs Gons. De avond kan worden afgesloten met Paard van Stal, het gratis festival in alle zalen van PAARD, met fraaie acts zoals 4B2M en Toverberg.

 

De afsluitende zondag is een dynamische dag vol verwondering met meer dan dertig locaties én een buitenprogramma op het Lange Voorhout. Er is een prachtig alternatief bedacht op de traditionele Cultuurmarkt met diverse podia.

 

Het volledige programma van de deelnemende instellingen is te vinden op de website van het festival. In verband met de coronamaatregelen is het op veel locaties noodzakelijk om een bezoek van te voren te reserveren. Om bezoekers een handje te helpen, komt er tijdens het festival een informatiepunt nabij de Hofvijver waar drie dagen lang tips worden gegeven en programma’s kunnen worden opgehaald. UIT Festival is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken.

 

Wie liever zelf creatief bezig is, kan een bezoek brengen aan de Online Cultuurmarkt. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden. DEEL DIT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

ONTDEK UIT