UIT Festival Den Haag | AAFKE ROMEIJN EN LOUNAR
17342
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17342,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

AAFKE ROMEIJN EN LOUNAR

Genre

Muziek, spoken word

Locatie
PODIUM ZUID, ZONDAG 2 SEPTEMBER
Over

Schrijver en popartiest Aafke Romeijn schitterde al op grote muziekfestivals als Lowlands en Noorderslag. Met haar messcherpe teksten, dikke beats en analoge synthesizers is ze de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Je kent haar misschien ook van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met rapper Sef maakte. Aafke debuteerde voorjaar 2018 als schrijver met Concept M. Deze uitstekend ontvangen sciencefictionroman speelt zich af in het Nederland van 2020. Ze is in januari terug in de stad voor een optreden tijdens het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag (17-20 januari 2019), tijdens het UIT Festival geeft zij een preview.

 

Spoken word artiest, muzikant en dichter Lounar is opgegroeid tussen de vleugel van haar moeder en de contrabas van haar vader. Ze uit zich het liefst op muzikale wijze en gaat aldus jammend en freestylend door het leven. In 2015 is ze spoken-word gaan schrijven en eigen nummers gaan componeren.

Kenmerkend is haar ritmische, jazzy gitaarspel in combinatie met beat-box en haar soulvolle stem. Met haar ‘loop station’ maakt ze sferische composities; haar improvisatievermogen is verrassend. Lounar laat zich inspireren door Bobby McFerrin en Erykah Badu. Ze trad op in het Bevrijdingsfestival, De Parade en Noorderzon. Ook speelde ze solo in Simplon, Grand Theatre, de Tolhuistuin en tijdens Woorden Worden Zinnen in het Paard. In januari 2019 is ze terug in Den Haag voor een optreden tijdens het Winternachten internationaal literatuur festival.

De optredens van Aafke en Lounar worden ingeleid door Francis Broekhuijsen, podiumpresentator en programmaredacteur van Winternachten festival.

 

 

Datum: ​2 september
Tijd: 15.40
Locatie: ​Lange Voorhout