UIT Festival Den Haag | DANIEL TIBBEN
17112
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17112,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

DANIEL TIBBEN

Genre

Klassieke muziek

Locatie
ZONDAG 2 SEPTEMBER, KLOOSTERKERK
Over

Daniël Tibben (1999) werd geboren in Leiden, waar hij op zevenjarige leeftijd zijn eerste muzieklessen kreeg. Van 2008 tot 2012 was hij eerste fluitist en solofluitist in het harmonieorkest Jong K&G. Met dit orkest heeft hij internationaal veel prijzen gewonnen.

Daniël heeft als solist (hoofd)prijzen behaald bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en het Benelux Fluitconcours.

Hij geeft regelmatig solo-optredens en werkt vaak mee aan projecten in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, die bedoeld zijn om op een toegankelijke manier klassieke muziek naar jongeren te brengen. Ook speelt Daniël graag in kamermuziekverband, in veel verschillende samenstellingen. In september 2015 is hij ter ere van het 1e Piz Amalia Music Festival met een strijkkwartet naar Zwitserland geweest. Hij speelt daarnaast regelmatig in orkesten, waaronder het Atheneum Kamer Orkest. Ook speelt hij in het projectensemble van de Nederlandse Fluit Academie.

 

 

Datum: zondag 2 september
Tijd: 16.00
Locatie: Kloosterkerk