UIT Festival Den Haag | DE DUTCH DON’T DANCE DIVISION
16786
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16786,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

DE DUTCH DON’T DANCE DIVISION

Genre

Dans

Locatie
VRIJDAG 31 AUGUSTUS, LAAKTHEATER, PODIUM NOORD, ZONDAG 2 SEPTEMBER, KONINKLIJKE SCHOUWBURG, DE NIEUWE REGENTES
Over

Bekijk diverse previews van De Dutch Don’t Dance Division tijdens het UIT Festival.

Alice in Winter Wonderland

Na het overweldigende succes in 2016 werken De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest opnieuw samen aan dit bizarre sprookje: het beroemde verhaal van Lewis Caroll op muziek van Tsjaikovski. Thom Stuart (artistiek leider) vertelt dit mysterieuze en onwerkelijke verhaal met even geniale, als sprookjesachtige choreografieën met prachtige decors, die zijn geïnspireerd op de wervelende wereld van graficus M.C. Escher. Laat je meeslepen in de de fantasierijke wereld en avonturen van Alice, in deze winterse feelgood voorstelling.

 

Ballet Black & White

Een “kleurrijk” zwart-witprogramma van De Dutch Don’t Dance Division met klassiek, neoklassiek en modern ballet. Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19 e eeuw, wereldpremières en een ballet van de internationaal vermaarde Nils Christe.

 

Scherven
De muziek is bepalend voor deze choreografie van Thom Stuart (artistiek leider), die vaak verhalend werk maakt. ‘Scherven’ zou je abstract kunnen noemen, maar met sterke stemming- en dynamiek wisselingen. Ook de titel is geïnspireerd op de harde “crash” halverwege de compositie.

 

Datum: 31 augustus
Tijd: 20.15 (Laaktheater) & 21.30 (De Nieuwe Regentes)
Locatie: Cultuurankers

 

Datum: 2 september
Tijd: 13.00 (Koninklijke Schouwburg) & 14.45 (Lange Voorhout)
Locatie: Koninklijke Schouwburg & Podium Lange Voorhout