ELLEN DECKWITZ - UIT Festival Den Haag
17984
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17984,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

ELLEN DECKWITZ

LOCATIE

Lange Voorhout - PODIUM ZUID

DATUM

8 september 2019

TIJD

12:30

GENRE

Poezië

Categorie
Lange Voorhout, ZONDAG 8 SEPTEMBER
Over dit project

Ellen Deckwitz (1982) is zonder twijfel een van de belangrijkste dichters en schrijvers van haar generatie. Vanaf 2000 is ze actief als dichter. En met succes! Ze wint poetry slams en prestigieuze poëzieprijzen, onder andere voor haar debuutbundel De steen vreest mij. Ze draagt voor tijdens onder meer Lowlands, Poetry International en DWDD, en werkt samen met Scapino Ballet, Spinvis en het Nederlands Blazers Ensemble. En schrijft intussen columns in NRC, haalt de finaleweek van De slimste mens en is de eerste hoofdspreker van de derde generatie nabestaanden tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus 1945.

 

Binnenkort verschijnt haar bundel Hogere Natuurkunde over Nederlands-Indië, het kolonialisme en de gevolgen daarvan voor het huidige Nederland.

 

Kom kijken en luisteren naar haar voordracht uit eigen werk tijdens de Cultuurmarkt, een voorproefje van haar optreden in januari tijdens het Winternachten festival! Kijk op de Writers Unlimited-website voor meer informatie.