FIRMA MES - UIT Festival Den Haag
19277
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19277,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

FIRMA MES

Categorie
Online Cultuurmarkt, Theater

De succesvoorstelling De Gijzeling van Firma MES is terug! Na een volledig uitverkochte reeks in 2019 is de theatrale reconstructie van Nederlands’ eerste grote gijzeling opnieuw te zien. Dit keer van 9 t/m 20 september op een nieuwe coronaproof locatie: de 48 jaar oude poptempel PAARD in Den Haag.

 

De Gijzeling

In september 1974 stond Nederland vijf dagen op zijn kop. Drie Japanse terroristen gijzelden elf personen in de Franse Ambassade in Den Haag. De gijzelnemers eisten een miljoen dollar, een Boeing 737 en de vrijlating van in Parijs gevangen genomen kameraad. Met een hoop gestuntel en heldhaftig handelen probeerden politici, politiekorpsen en een piloot de situatie op te lossen. Ervaar dit verhaal op een unieke manier in de bekendste poptempel van Den Haag.

 

‘Eerste grote gijzeling tot trefzeker theater omgevormd’ NRC

 

‘Firma MES bereikt met beperkte middelen een geestig en geloofwaardig resultaat’ Theaterkrant

 

‘Gijzelingsdrama komt tot leven’ Trouw

 

Kaarten

9 – 20 september in PAARD
Solo en duo tickets vanaf €20,- p.p.
www.paard.nl

Bezoek hier onze website.