UIT Festival Den Haag | ENSEMBLE KLANG & MAYA FRIDMAN & TOMOKO MUKAIYAMA
16909
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16909,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

ENSEMBLE KLANG & MAYA FRIDMAN & TOMOKO MUKAIYAMA

Genre

Muziek

Locatie
ZATERDAG 1 SEPTEMBER, KORZO
Over

MUSICAL UTOPIA’S & DAG IN DE BRANDING | ENSEMBLE KLANG
Als voorproefje op het driedaagse festival Musical Utopia’s, voert Ensemble Klang een politiek geëngageerd klassiek werk op uit de minimal music. Coming Together van Frederic Rzweski herdenkt de opstand in Attica State Prison in 1971, waar tientallen doden vielen. Rzweski liet zich inspireren door de tekst in een brief van een van de gevangenen, Sam Melville. De november-editie van Festival Dag in de Branding is ook toegewijd aan het gezongen woord en de collectieve kracht, waar Klang werk presenteert met de buitengewone vocalist Stephanie Pan.

 

MAYA FRIDMAN & TOMOKO MUKAIYAMA
De jonge muziekpionier en celliste Maya Fridman maakt een eigenzinnige voorstelling rond de betoverende muziek van landgenoot Alfred Schnittke. Met de iconische Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama blaast ze het orkestwerk Peer Gynt nieuw leven in. Ze voeren het publiek naar de sprookjesachtige wereld van een zwerver, waarin droom en werkelijkheid ongemerkt in elkaar overgaan.

 

Datum: ​1 september
Tijd: 21.10 – 22.00 (blok 3)
Locatie: ​Korzo (zaal)