LITERATUURMUSEUM - UIT Festival Den Haag
18663
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18663,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

LITERATUURMUSEUM

Categorie
Online Cultuurmarkt, Kinderen, Literatuur, Musea

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Literatuurmuseum.nl: 24/7 bereikbaar, altijd en overal. Lees over de literatuur van toen door schrijvers van nu, bezoek online tentoonstellingen of dwaal digitaal door de immense collectie schrijversportretten.

 

Nationale Schrijversgalerij
Scroll door de indrukwekkende collectie schrijversportretten van het Literatuurmuseum en ontdek de grappige, saillante en soms droevige verhalen achter de schilderijen. Lees over de tragische betekenis van het imponerende portret van Anna Enquist en ontdek welke schrijver bij het zien van zijn portret uitriep: ‘Ik lijk precies, maar waarom heb je mij nou je maagkwaal meegegeven?’

 

Van Pippeloentje tot Dikkertje Dap: 70 jaar illustraties
Is er een Nederlandse schrijver van wie het werk door meer tekenaars is geïllustreerd dan Annie M.G. Schmidt? Deze beeldende online tentoonstelling van het Literatuurmuseum biedt een kleurrijk panorama van zeventig jaar illustratiewerk, uit binnen- én buitenland.

 

Vergeten schrijvers in het Literatuurmuseum
Waarom kennen we nog wel een Slauerhoff of Couperus, maar niet Til Brugman of Margot Scharten-Antink? Ook hun nalatenschap ligt keurig opgeborgen in het grote depot van het Literatuurmuseum, maar zonder aanmoediging of aanleiding gaat niemand er meer naar op zoek. Tot nu.

 

 

Literatuurmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag
Bezoek hier onze website.