ONZE AMBASSADE FESTIVAL - UIT Festival Den Haag
18810
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18810,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

ONZE AMBASSADE FESTIVAL

LOCATIE

Onze Ambassade

DATUM

5 & 6 september 2020

TIJD

zaterdag 18.00-23.00 uur, zondag 12.00-18.00 uur

GENRE

Performance

Categorie
Onze Ambassade, ZATERDAG 5 SEPTEMBER, ZONDAG 6 SEPTEMBER, Onze Ambassade

Onze Ambassade Festival

Onze Ambassade is de culturele hotspot in de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout. Bezoek tijdens UIT het Onze Ambassade Festival met een bomvol performance programma. De interactieve rondleidingen duren een uur en starten elk half uur, zowel op zaterdag als op zondag. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig. De prijs van de tickets is € 5,- (inclusief drankje).

 

Boek je bezoek hier

 

Zaterdag (18.00-23.00 uur)

Kim David Bots x Lyckle de Jong x Gijsje Heemskerk. Dit trio van zang, klarinet en elektronische keyboards vertelt verhalen op een humoristische wijze. De instrumentale en elektronische mix zorgt voor een fijn samenspel dat wordt begeleid door de zachte stem van Gijsje Heemskerk. Met invloeden van jazz, pop en catchy elektronische muziek belooft dit een intense maar gezellige performance te worden.

Lise Morrison is een Zuid-Afrikaanse componiste uit Den Haag die hedendaagse klassieke composities maakt. Haar instrumentale en elektro-akoestische werken gaan over herhaling, uitgestrekte vorm en de effecten van materiële en ritmische wisselingen in een fragiele omgeving van zorgvuldig blootgestelde geluiden. Haar werken zijn zeer melodisch, zeer emotioneel en zeer ingrijpend.

Films by Roel van Heesch & Molly Haviland Roel van Heesch is een Nederlandse filmmaker uit Den Haag en Molly Haviland is een Engelse filmmaker uit Londen. Beide maken films met als hoofdthema existentiële reflectie, gepresenteerd door de lens van poëtische ervaringen van ‘alledaagse’ personages die een ‘alledaags’ leven leiden.

 

Zondag (12.00-18.00 uur)

Genevieve Murphy & Andy Moor Hoewel ze elkaar naadloos complementeren, vormen Genevieve Murphy en Andy Moor pas sinds kort een duo. Murphy is een componiste uit Amsterdam die experimenteert met de presentatie van haar werken. Moor is een free-jazz gitarist die experimentele rock speelt en maakte eerder deel uit van ‘the Ex’ en vele andere collaboraties. Voor het festival gaan ze een audiovisuele performance leveren, met ‘spoken word’ van Murphy gecombineerd met gitaarimprovisaties van Moor.

Tzitzifriki maakt gebruik van een gitaar, vocale stem, opgenomen samples en wordt gecombineerd met geprojecteerde filmbeelden. Dit duo zorgt met een mix van livemuziek en video voor een esthetisch en thematisch aaneensluitende performance, wat tegelijk het gevoel voor concert en cinema geeft. Laat je verrassen door de experimentele, doch melodische rock van dit Griekse audiovisuele duo.

Films by Roel van Heesch & Molly Haviland Roel van Heesch is een Nederlandse filmmaker uit Den Haag en Molly Haviland is een Engelse filmmaker uit Londen. Beide maken films met als hoofdthema existentiële reflectie, gepresenteerd door de lens van poëtische ervaringen van ‘alledaagse’ personages die een ‘alledaagse’ leven leiden.

 

Ook onderdeel van de rondleidingen:
Cesare Pietrouisti / A variable number of things
Gregor Schneider / Tote Räume
Jack Segbars / The author, platform and spectator
Alphabetum VII / Writing Writing
Alexandra Arshanskaya / open atelier
Ana Rocha / open atelier
Arno Scheper / lichtinstallatie
Humor Werkt / Merel Kortekaas (DJ)