PELARGOS QUARTET - UIT Festival Den Haag
18604
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18604,bridge-core-2.4.3,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

PELARGOS QUARTET

LOCATIE

Nieuwe Kerk

DATUM

5 september 2020

TIJD

14.00 & 16.00 uur

GENRE

Klassieke muziek

Categorie
Nieuwe Kerk, ZATERDAG 5 SEPTEMBER

 

Pelargos Quartet 

 

Het Pelargos Kwartet werd in september 2016 opgericht en bestaat uit Hadewych de Vos (viool), Kaja Majoor (viool), Anna Jurriaanse (altviool) en Harry Broom (cello). Alle leden studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds september 2018 volgt het kwartet de kamermuziekminor op het conservatorium, waarbij ze lessen krijgen van Ásdís Valdimarsdottír, Janet Krause en Peter Brunt. Daarnaast ontving het kwartet masterclasses van leden van onder andere het Kronos Quartet, Hagen Quartett, Cuarteto Casals en Quatuor Danel.

 

In juni 2019 voerden zij, onder begeleiding van fluitiste Kathinka Pasveer, het ‘Helikopter-Streichquartett’ van Karlheinz Stockhausen uit op het Holland Festival in Amsterdam, als onderdeel van de operamarathon “aus Licht”.

Het Pelargos Kwartet heeft een natuurlijke liefde voor het standaard strijkkwartetrepertoire met daarnaast een grote belangstelling voor moderne en hedendaagse componisten.

Dit evenement is uitverkocht! 

Deze preview is onderdeel van een triple bill met Iris Hond en Geerten van de Wetering & Matthijs Koene.