POEZIEBAR XS - UIT Festival Den Haag
17739
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17739,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

POEZIEBAR XS

LOCATIE

Theater aan het Spui

DATUM

7 september 2019

TIJD

22.00 - 23.00

GENRE

Poëzie

Categorie
ZATERDAG 7 SEPTEMBER, Theater aan het Spui
Over dit project

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter, vinden zij; ze richtten de Poezieboys op. Inmiddels hebben ze opgetreden op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters, organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richtten vorig seizoen de Poeziebar op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

 

Tijdens de UIT Nacht komen, Edna Azulay, Marco Martens, Martin Rombouts en Kopje Onder langs.

 

De Poeziebar XS is een voorproefje voor de Poeziebar XL die aan het einde van het seizoen gehouden wordt in de Koninklijke Schouwburg. Dat wordt reuze!