TONG TONG CARILLON - UIT Festival Den Haag
18621
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18621,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

TONG TONG CARILLON

LOCATIE

rondom de Grote Kerk

DATUM

5 september 2020

TIJD

15.00-15.30 uur

GENRE

Carillonmuziek

Categorie
Tong Tong, ZATERDAG 5 SEPTEMBER

Tong Tong en Carillon

 

 

Stichting Tong Tong bedacht het muziekproject ‘Tong Tong en Carillon’ t.g.v. het feit dat 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Beiaardier Gijsbert Kok speelt 3 composities met invloeden van gamelanmuziek. Componisten Sinta Wullur en Renadi Santoso schreven in opdracht van Stichting Tong Tong muziekstukken om de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan te herdenken. Sinta Wullur componeerde Suka dan Duka (vreugde en pijn) en Karimalan (geluk, succes). Renadi Santoso schreef het stuk Freedom Bells.

Behalve deze drie stukken worden enkele bekende (Indische) liederen gespeeld.

Het project ‘Tong Tong en Carillon’ is mede tot stand gekomen met steun van Gemeente Den Haag (Culturele Projecten) en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

 

https://tongtongfair.nl/

 

Foto: Arnaud Kokosky Deforchaux