TIPS: THEATER EN COMEDY TIJDENS BINNENUIT FESTIVAL - UIT Festival Den Haag
19418
post-template-default,single,single-post,postid-19418,single-format-standard,bridge-core-2.4.3,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

De indooreditie van UIT Festival biedt een uiteenlopende reeks van theatervoorstellingen en comedy. Laat je verwonderen door het aanbod dat zich afspeelt in theaters door de gehele stad. Op vrijdag loopt het totaalprogramma van 15.00 tot 03.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 00.00uur en zondag van 10.00 tot 19.15 uur. Hieronder vind je per dag de theater- en comedytips op een rijtje. Wanneer je op de locatie klikt zie je op welke manier je je bezoek kunt boeken (incidenteel is dat niet noodzakelijk). Meer informatie over de acts vind je onder het menu-item Programma. Je kunt natuurlijk ook de zoek-functie gebruiken.

 

Vrijdag 4 september

De Nieuwe Regentes: ieder half uur een verrassende voorstellingsroute met muziek, zang, dans, theater en film.

Theater De Vaillant: Theaterfanfare brengt de voorstelling UIT de Toon. Een kort programma met opbeurende muziek, afgewisseld met gedichten van Toon Hermans en Toon Tellegen over hoop en optimisme.

Theater Dakota: Ook van Jou festival met o.a. cabaret door Nabil & Boesjans.

 

Zaterdag 5 september

Theater Dakota: Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten komt langs met een Bakkie Troost. Thea en Corry zingen liedjes van toen en nu en ze vertellen korte verhalen over geluk die in deze tijden van Corona.

In het Koorenhuis: Theatergroep DEF i.s.m. Haags Theaterhuis met THUIS; een voorstelling over entertainment in het post-Corona tijdperk, DAPA | Dutch Academy of Performing Arts; een divers programma van studenten die deze academie voor artiesten volgen, Amro Kasr brengt een meeslepende vertelling over de clown van Aleppo. Een eenzame held die van geen ophouden weet en tegen beter weten in doorgaat met het maken van grappen en muziek in een kapotgeschoten wereld. Frappant Comedy; een teaser van het nieuwe stand-up comedyprogramma in het Koorenhuis, met o.a. Farbod Moghaddam.

Korzo: Dans, muziek, circustheater en film, met o.a. Fractal Collective en Tall Tales Company.

Koninklijke Schouwburg: de bejubelde voorstelling Liefdesverklaring (Antoinette Jelgersma) & Sea Wall en muziek van Glen Faria

Onze Ambassade: o.a. Kim David Bots x Lyckle de Jong x Gijsje Heemskerk (trio van zang, klarinet en elektronische keyboards vertelt verhalen op een humoristische wijze)

Poppodium aan Zee: Musical, zang en theater met Monique Harteveld en Myrthe Zonneveld / Variété Aan Zee o.l.v. Karel de Rooij

Rijswijkse Schouwburg: klapstoelcabaret met Vlamousse (cabaretières die op een prettige manier het gevoel van ongemak voeden door te verhalen over onderwerpen zoals de orgasmekloof, racisme en meer), Pieter Verelst (een voorstelling met muzikale vondsten en humor inzoomend op de jonge generatie, materialisme, liefde, relaties en angst).

 

Zondag 6 september

Theater De Vaillant: Bij de halte van tram 6 – een theatrale reis door Haags TheaterHuis; acteurs, mimespelers, een dichter en andere podiumkunstenaars brengen pareltjes van voorstellingen in en rondom theater De Vaillant. Zo maak je in korte tijd een denkbeeldige reis met tram 6 met bij elke halte een nieuwe gebeurtenis.

Haags Historisch Museum: Twee storytellers brengen waargebeurde oorlogsverhalen over het bombardement op het Bezuidenhout en onderduiken op Scheveningen.

Koninklijke Schouwburg: Een rijk gevuld programma met theater, muziek en filosofie zoals Dierenverhalen met Stefan de Walle, HNT Speelt Altijd: Spoonface, STET English Theatre, OPERA2DAY, Filosofie Den Haag, Liefdesverklaring (Romana Vrede) & Sea Wall en Krapps Laatste Band.

Onze Ambassade: o.a. Genevieve Murphy & Andy Moor (een audiovisuele performance met ‘spoken word’ van Murphy gecombineerd met gitaarimprovisaties van Moor

NB: Enkele theatertips zijn niet in dit overzicht opgenomen omdat deze voorstellingen reeds zijn uitverkocht.

 

Boek je bezoek

Boeken is noodzakelijk om een veilige editie van het UIT Festival te garanderen. Iedere instelling heeft zich de afgelopen tijd ingericht om coronaproof te werken en publiek te ontvangen. Een bezoek moet van te voren worden geboekt door een ticket aan te schaffen of een mailtje op te sturen. Daarnaast is het ook van belang dat bezoekers de richtlijnen van de instellingen en het RIVM volgen.