Laat je verrassen!

Met het UIT Festival Den Haag trappen we het komende cultuurseizoen af! Met meer dan 30 locaties, cultuurankers in jouw eigen wijk en een bomvol en vrolijk programma op het Lange Voorhout is er heel wat te ontdekken. Wil je je laten verrassen? Kijk dan eens naar onderstaand aanbod!

cultuuranker LN Dans mee met Kilkenny
Cultuuranker Loosduinen | Nieuw Waldeck
Vrijdag 2 sept.
: 20:15
-20:40
Dans mee met Kilkenny

School of Irish Dance zorgt ervoor dat niemand kan blijven zitten. Kijk naar de demonstratie of doe mee!

Rob Bolland foto
Lange Voorhout
Zondag 4 sept.
: 17:30
-18:00
Rob Bolland & Friends

Bolland & Bolland hebben zich vanaf 1971 met hun succesvolle muziek, teksten, composities en producties bijzonder onderscheiden en verdienstelijk gemaakt binnen de nationale en internationale muziekscene. Hun composities zijn belangrijk geweest voor het positieve aanzien en succes van de Nederlandse popmuziek in binnen- en buitenland. Niet voor niets wonnen zij vanaf 1985 vijfmaal op rij de Conamus Exportprijs. Zij verkochten in hun 50-jarige carrière wereldwijd meer dan 67 miljoen platen met hits in meer dan 40 landen. Ook zagen miljoenen bezoekers in verschillende landen de succesvolle musicals met hun muziek en songs.

In 2021 kwam het duo als gevolg van de ziekte van Rob Bolland weer bij elkaar en nam een goed ontvangen nummer op met als titel ‘Misschien huil ik niet hard genoeg’. Ook vernam het duo dat hun song ‘In the Army now’ te horen zal zijn in het vijfde seizoen van de Netflix-serie The Crown en wordt hun hit song “Rock me Amadeus” gebruikt in de Amerikaanse serie ‘Stranger Things’. Samen werken de broers momenteel aan een nieuwe grootschalige musicalproductie “Rock me Amadeus” over hun Weense ster Falco, die in oktober 2023 in Wenen in premiere zal gaan. De musical zal naast Oostenrijk te zien zijn in Duitsland, Japan en Zuid Korea. Na twee succesvolle optredens op Kaderock en het Zeeheldenfestival, kijkt Rob en zijn Friends uit naar ’t optreden op het UIT Festival om daarna in het najaar nog een show te doen in het PAARD.

BAND: Rob Bolland & Friends:

Rob Bolland             Zang/gitaar
Ferry Lever              Gitaar/zang
Jane Goulding         Zang
Willem Augustijn   Bas
Mitch Hulsebosch  Gitaar/zang
Patrick Lejewaan   Toetsen
Koen Herfst             Drums

2x special guests:
David Hollestelle gitaar (Wild Romance).
Valentine Bovendeert viool.

 

 

Kloosterkerk
Zondag 4 sept.
: 14:30
-15:00
Koorzang

Het Residentie Kamerkoor neemt een belangrijke plaats in het Haagse muziekleven in. Op het UIT Festival in de Kloosterkerk maakt u kennis met het koor en zijn dirigent Jos Vermunt. Hij zal

zal laten zien en horen hoe hij repeteert en het koor tot klinken brengt.

In het Residentie Kamerkoor zingen onder leiding van Jos Vermunt zo’n 25 ervaren, enthousiaste amateurzangers. Het koor treedt regelmatig op met werken van bekende en minder bekende componisten. Grote koorwerken, waarbij het koor samenwerkt met professionele solisten en begeleiding, worden afgewisseld met verrassende a capella muziek. Het Residentie Kamerkoor werkt ook mee aan de maandelijkse Bachcantates in de Kloosterkerk.

 

 

THST
Lange Voorhout
Zondag 4 sept.
: 17:00
-17:30
The Hague String Trio

The Hague String Trio vervangt Sinfonia Rotterdam! Het trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire van geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities. The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en daarnaast in het buitenland zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië.

 

In 2019 is de cd After the Darkness uitgebracht, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest zijn in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. De cd is beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland; van Gramophone, een beoordeling met een 10 in de Luister, een Supersonic award van Pizzicato uit Luxemburg en een 4-sterren recensie in BBC Music Magazine. Ook werd After the Darkness genomineerd voor de 2020 International Classical Music Awards in de categorie Chamber Music. Hun meest recente album, Celebrating Women! is een verzameling van nooit eerder opgenomen strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Ook deze ontving vele positieve recensies, waaronder 5 sterren van Pizzicato uit Luxemburg, en de recensent van MusicWeb International schreef: ‘Professionals to their fingertips… the performances are excellent’.

 

Beide cd’s zijn gekozen als cd van de week in het radioprogramma Passaggio op NPO Radio 4. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

koorenhuis andres
Het Koorenhuis
Zondag 4 sept.
: 17:30
-18:30
Andres GB

Andres, een professionele Spaanse gitarist en gitaarinstructeur woonachtig in Den Haag, heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, aan Fontys (Tilburg) en aan Musikene (Spanje). Naast lesgeven is hij ook opname- en live artiest. Naast een solo optreden, zal Andres ook een workshop “Triads & Pentatonics” geven op het UIT festival.

The Grey Space
Vrijdag 2 sept.
: 16:00
-23:00
Everything New Under the Sun

Studenten van Queer Leiden University en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag komen samen om kunst en queer theorie te presenteren in een doorlopende tentoonstelling.
De eerste editie zal zich richten op queer world-making en het leven dat wordt geleefd over definities heen, met de nadruk op het omarmen van het tweeledige, het tegendraadse en het plurale.
Door het symbolisch samenbrengen van de theorie van de Universiteit en de praktijk van de Academie, verwelkomen ze creatieven om visuele en geschreven, praktische en theoretische creaties te combineren om hedendaagse en relevante gesprekken over de ervaring van het queer leven aan te wakkeren.

Disclaimer: Werken in de expositie kunnen als kwetsend en confronterend worden ervaren.