Laat je verrassen!

Met het UIT Festival Den Haag trappen we het komende cultuurseizoen af! Met meer dan 30 locaties, cultuurankers in jouw eigen wijk en een bomvol en vrolijk programma op het Lange Voorhout is er heel wat te ontdekken. Wil je je laten verrassen? Kijk dan eens naar onderstaand aanbod!

West Den Haag
Zondag 4 sept.
: 12:00
-18:00
Onze Ambassade Festival

Verschillende kunstvormen komen samen in de meest hedendaagse kunst en cultuur tijdens de vierde editie van het Onze Ambassade Festival. In het door Marcel Breuer ontworpen gebouw, oorspronkelijk gebruikt als Amerikaanse ambassade, kun je je een weekeinde lang onderdompelen in experimentele muziek, exposities met internationale hedendaagse kunst, een historische presentatie over een Zwarte activist, een performance, boekpresentatie en een debat over kunst en politiek.

Deze worden afgewisseld met dansbare muziek door DJs van Radio Tonka en het bijzondere, speciaal door curator Alex Andropoulos, samengestelde, internationale muziekprogramma.

Met deze bijzondere culturele mix in het hart van het Haagse Museumkwartier geven we, op eigenzinnige wijze, vorm aan een cultureel jaar vol uitdagingen en nieuwe projecten. Hiermee willen we je prikkelen en uitnodigen om West Den Haag de komende tijd te blijven volgen.

Artiesten/artists: Pierre Bismuth, Brunnera, John Butcher, Beatrice Campell, Chris Corsano, Colloid, Comfort, Frits Dijcks, DJ Margarita, Dsrpturs, eerie_ear, Lucas Evers, Yannik Güldner, Raimundas Malašauskas, Roxane Métayer, Talita Otović, Asad Raza, Paul Robeson, Radio Hito, Katerina Sidorova, Max Syedtollan, Still House Plants, Niels van Ruiten, SuperRobber, Synaesthesis Ensemble en Tachycardie.
03.09.2021 20:00 -01:00 & 04.09.2021 12:00 -18:00
The Grey Space
Vrijdag 2 sept.
: 16:00
-23:00
Everything New Under the Sun

Studenten van Queer Leiden University en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag komen samen om kunst en queer theorie te presenteren in een doorlopende tentoonstelling.
De eerste editie zal zich richten op queer world-making en het leven dat wordt geleefd over definities heen, met de nadruk op het omarmen van het tweeledige, het tegendraadse en het plurale.
Door het symbolisch samenbrengen van de theorie van de Universiteit en de praktijk van de Academie, verwelkomen ze creatieven om visuele en geschreven, praktische en theoretische creaties te combineren om hedendaagse en relevante gesprekken over de ervaring van het queer leven aan te wakkeren.

Disclaimer: Werken in de expositie kunnen als kwetsend en confronterend worden ervaren.

B&G framing the war
Beeld & Geluid in Den Haag
Zondag 4 sept.
: 11:00
-12:00
Rondleiding Expositie Framing the War

Bezoek met 50 % korting de expositie ‘Framing the War’ en volg (alleen op zondag) ook de rondleiding om 11:00 uur.
De rondleiding zit inbegrepen bij je museumticket, maar moet je wel even reserveren.

Let op: reserveer via de button ‘Reserveer ticket rondleiding’ op deze pagina.. Het museumticket (met 50% korting) kan je aanschaffen via ‘Koop hier je tickets’ op deze pagina. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aan de kassa in het museum een ticket aan te schaffen.

Tip: Wees ongeveer 10 minuten van tevoren aanwezig.

De korting voor het museumbezoek is het hele weekend geldig. De rondleiding is daarentegen alleen op zondag.

filmhuis calamity
Filmhuis Den Haag – Spui
Zondag 4 sept.
: 13:00
-14:25
Gratis Kinderfilm – Calamity (6+)

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Koninklijke Schouwburg
Koninklijke Schouwburg (Het Nationale Theater)
Zondag 4 sept.
: 13:00
-17:30
De Zondagmiddag Preview Show

Kom voor exclusieve previews en ‘kijkjes in de keuken’ naar de Koninklijke Schouwburg. Van Firma MES tot Opera2Day en van HNTjong tot Wunderbaum en George & Eran. Alle artiesten geven je alvast een sneak peak van wat ze komend seizoen in de theaters brengen.

Ook in de Schouwburg: een mooi tropisch terras mét DJ’s!

 

Foto: Fleur Beemster

Stichting Topaze
Vrijdag 2 sept.
: 20:00
-22:00
Open Atelier

Jong en oud kan creatief aan de slag tijdens het Open Atelier van Stichting Topaze.
Kom op bezoek in kunstencentrum Transvaal!