Laat je verrassen!

Met het UIT Festival Den Haag trappen we het komende cultuurseizoen af! Met meer dan 30 locaties, cultuurankers in jouw eigen wijk en een bomvol en vrolijk programma op het Lange Voorhout is er heel wat te ontdekken. Wil je je laten verrassen? Kijk dan eens naar onderstaand aanbod!

House of Rat
Zaterdag 3 sept.
: 13:00
-16:30
Blinded by the light

Blinded By The Light is een 20 minuten durende beleving op het snijvlak van de beeldende kunst en het theater. De verbeelding neemt het over van het werkelijke beeld en de herinnering van de werkelijke gebeurtenis. In de installatie staat het nieuwe werk van Ingrid Rollema centraal met een nieuwe tekst van David Geysen.

Op zaterdag en zondag om 13:00u, 14:00u, 15:00u en 16:00u.

Moonson_2022-05-26_at_13.56.44_3c6a159d52
Lange Voorhout
Zondag 4 sept.
: 16:05
-16:25
Preview: Dances of the Gods door Monsoon – De Nieuwe Regentes

Onder leiding van Jolanda Boejharat geeft Monsoon een preview van de Indiaanse dansvoorstelling ‘Dances of the Gods’.

 

De voorstelling ‘Dances of the Gods’ bestaat uit een compilatie van prachtige authentieke items, gebracht in virtuoze groepscomposities.Met liefde en aandacht voor alle details die de Bharata Natyam zo gracieus en tegelijkertijd zo krachtig maken. De artistieke leiding van de voorstelling is in handen van Jolanda Boejharat. De dansers van het Monsoon ensemble hebben een jarenlange relatie met Jolanda opgebouwd en werken dan ook al lange tijd samen. Niet alleen als dansers maar ook als muziekliefhebbers zijn wij bij Monsoon blij dat we voor deze voorstelling een samenwerking zijn aangegaan met het uit Bangalore afkomstige KaRaNa ensemble.

 

 

 

Theaterschool Rabarber
Zondag 4 sept.
: 11:15
-18:00
Open Huis bij Theaterschool Rabarber

Droom jij ook van een rol op het podium?
Durf jij deze kans te pakken?
Doe dan nu mee en schrijf je in voor een proefles!
Samen met de rondleidingen, krijg je hiermee een kijkje achter de schermen van theaterschool Rabarber.

Inschrijven kan via de website van Rabarber.

zuiderpark EllentenDamme
Zuiderparktheater
Zaterdag 3 sept.
: 19:00
-20:30
Ellen ten Damme @ Zuiderpark Live

Nederlands meest veelzijdige zangeres – beter bekend als Ellen ten Damme – is een podiumbeest met ongelofelijke intensiteit; gevoelig, gewaagd, grappig en grenzeloos. Met haar verbluffende veelzijdigheid ben je verzekerd van een artistiek avontuur. Deze zomer brengt Ellen een show vol verrassende en herkenbare songs naar Zuiderpark Live.

paard
PAARD
Vrijdag 2 sept.
: 19:00
-04:00
PAARD VAN STAL FESTIVAL

Tijdens PAARD van Stal programmeren we zonder concessie: een line up waar wij zelf extatisch van worden, de pit voor in duiken en onze handen voor in het vuur steken. De lekkerste garagerock, world, indie en postpunk acts waar de urgentie van af spat, maar die je nu nog gratis in PAARD mee gaat maken.

PAARD van Stal schuurt, schreeuwt, kraakt en is hét moment om je nieuwste favorieten in muziekland te ontdekken.

The Grey Space
Vrijdag 2 sept.
: 16:00
-23:00
Everything New Under the Sun

Studenten van Queer Leiden University en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag komen samen om kunst en queer theorie te presenteren in een doorlopende tentoonstelling.
De eerste editie zal zich richten op queer world-making en het leven dat wordt geleefd over definities heen, met de nadruk op het omarmen van het tweeledige, het tegendraadse en het plurale.
Door het symbolisch samenbrengen van de theorie van de Universiteit en de praktijk van de Academie, verwelkomen ze creatieven om visuele en geschreven, praktische en theoretische creaties te combineren om hedendaagse en relevante gesprekken over de ervaring van het queer leven aan te wakkeren.

Disclaimer: Werken in de expositie kunnen als kwetsend en confronterend worden ervaren.